Om du vill skapa mer avskildhet och omge din trädgård med estetisk skönhet är Thuja Emerald det perfekta valet. Växten är lätt att sköta och växer bra i olika jordtyper. Thuja-smaragden behöver utrymme för att växa; Därför bör de inte planteras för nära eller nära andra träd. Bladen är i form av platta fjädrar, där nålarna ser ut som om de är täckta med gröna skalor.

Vilken typ av häckväxt är thuja Smaragd?

Alla thuja-typer är mycket populära i vår webbshop. Både Thuja occidentalis och Thuja plicata används ofta i barrträdshäckar. Olika typer av thuja kan delas in i dessa två kategorier. Tänk till exempel på Thuja occidentalis ‘Brabant’ eller Thuja plicata ‘Atrovirens’.

En thuja-art som utmärker sig på flera fronter är Thuja occidentalis “Smaragd”. Vi skulle vilja berätta varför den här typen av barrträd, även om den liknar de andra thujasorterna, är lite annorlunda. Detta gör det lättare för dig att avgöra om thuja ‘Smaragd’ passar bra i din trädgårdsdesign.

Thuja occidentalis ‘Smaragd’ är en barrträd med vackra smaragdgröna skalor. På grund av sin smala, eleganta gröna form skiljer den sig lätt från de något mer robusta thujasorterna som Thuja plicata och Thuja ‘Brabant’. En barrträdshäck av Thuja ‘Smaragd’ ser något känslig ut. Detta försämrar inte det faktum att det är bra syntätt. En Thuja ‘Smaragd’ häck ger därför mycket privatliv i din trädgård, även om den inte ser för robust ut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *